Friday, February 03, 2006

I denna stilla natt

Av Mari Jungstedt

”Det börjar närma sig advent och snön faller redan över det vindpinade Gotland. Fjortonåriga Fanny Jansson försvinner spårlöst en kväll på väg hem från stallet […] Har hennes försvinnande något samband med det besinningslösa mordet på den avdankade fotografen Henry Dahlström i en källare ett par veckor tidigare? Kriminalkommissarie Anders Knutas söker intensivt efter beröringspunkter, pressad av bristen på ledtrådar men också av mediedrevet vars intresse växer för varje dag som går utan att Fanny hittas”

Funderade på om jag ändå inte hade läst den här redan. Den är ju rätt ny så jag tycker att jag borde komma ihåg det. Kom på sen att det var
den här jag tänkte på.

"I denna stilla natt" är en helt ok deckare. Kräver inte så mycket koncentration så den passar bra som läsning på tunnelbanan/bussen. Tycker nog att storyn spretade lite väl mycket även om den knöts ihop med en lite oväntad upplösning i sista kapitlet. Och man bör ha läst den första boken i serien för att få bakgrunden till relationerna mellan bokens karaktärer. Både när det gäller kollegorna i polishuset och journalisten Johans privatliv.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home